agenda 2024

Basis Technieken Leidinggeven (BTL)

Locatie:
Extern of in-house

meer informatie
Basis Technieken Leidinggeven (BTL)
Wijzer worden

Locatie:
Extern of in-house

meer informatie
Wijzer worden
Daadkracht, Power You!

Locate:
Extern of in-house

meer informatie
Power You!
Vrijer leven

Locatie:
Extern of in-house

meer informatie
Vrijer leven

Vrijer leven

Voor wie:
Je zit in een overleg en je bent het niet eens met wat er gezegd wordt. Je weet precies wat je zou willen zeggen, maar je houdt toch je mond. Herkenbaar?
Of je wordt gevraagd op de voetbalclub voor het coachen van een team, je hebt er geen zin in maar zegt toch ja. Herkenbaar?
Of je twijfelt over een belangrijke keuze. Je wikt en weegt, elke dag opnieuw, maar je komt geen stap dichter bij een besluit. Herkenbaar?
Als één van de bovenstaande situaties voor jou herkenbaar is, is deze training zeker voor jou!

Het programma:
We reageren soms niet zoals we willen. Maar waarom doen we het dan? Dat leer je ontdekken én vooral ook bijsturen, zodat je in praktijk anders kunt reageren: dat je wel zegt wat je denkt, dat je toch ‘nee’ zegt op dat verzoek of dat je toch dat besluit neemt met een goed gevoel.
Je leert waarnemen, interpreteren en evalueren. Je ontdekt hoe je innerlijke criticus je constant lastig valt en hoe je hem wat zachter kunt zetten. Je geeft jezelf kracht door nieuwe gedachten te formuleren, die jou helpen in lastige situaties. Je gaat ervaren hoe je ‘nee’ kunt zeggen zonder de relatie te schaden.
De training wordt gegeven door Constance Leppen, gecertificeerd trainer met van 20 jaar ervaring in het bedrijfsleven. De training wordt gegeven in kleine groepen (4-6 pers.) zodat er voldoende gelegenheid is voor iedere deelnemer om cases in te brengen, en met eigen belemmerende gedachten aan het werk te gaan.
De locatie Flierveldshoeve, een unieke parel in het Twentse buitengebied, inspireert tot verder kijken en aan de slag gaan. Het landgoed staat volledig tot onze beschikking waardoor rust en privacy optimaal is gegarandeerd.

Het resultaat:
Je leert jezelf beter kennen, wat belemmert je in je doen en laten? Daardoor kun je bewuster keuzes maken. Je zult vaker een verzoek van een ander netjes afhouden en minder vaak iets met tegenzin doen. Dit geeft meer rust en minder belasting.
Je gaat vrijer leven!

Kosten:
Op aanvraag.

Neem contact op
Vrijer leven

Wijzer worden

Voor wie:
Voor mensen of teams die aan zelfontwikkeling willen doen, die graag wijzer willen worden en willen weten hoe ze daar zelf aan kunnen werken.
Het programma:
De workshop vindt plaats in een middagsessie waarbij discussie en zelfontdekking centraal staan. Allereerst wordt het begrip wijsheid gedefinieerd. Wat is het eigenlijk en hoe is het zichtbaar of meetbaar? Vervolgens onderzoeken we wat we aan wijsheid hebben en hoe je het kunt ontwikkelen. Er is voldoende ruimte voor persoonlijke verdieping; hoe wijs ben je nu en wat wil jij ermee bereiken. De groep kan maximaal bestaan uit acht deelnemers (en minimaal drie). Deze workshop kan voor grotere groepen worden aangevraagd, de inhoud wordt dan iets 'speelser' en minder individueel.
Het resultaat:
Je hebt inzicht gekregen in het begrip wijsheid en in je persoonlijke wijsheid. Je hebt tips gekregen hoe je in je dagelijkse praktijk wijzer kunt optreden.

Kosten:
Op aanvrag.

Neem contact op
Wijzer worden

Daadkracht, Power You!

Voor wie:
De werkdruk is vaak hoog en fluctueert, o.a. vanwege vakanties of ziekte, maar soms ook omdat het overzicht ontbreekt, Het beleid is wellicht ad-hoc, er worden moeizaam keuzes gemaakt en doelen zijn veelal niet helder. Daarnaast vinden er allerlei interrupties, wijzigingen en afleidingen plaats. In zo’n situatie is het niet eenvoudig om je werk goed te doen of op tijd af te hebben.
Wil je daadkrachtiger worden? Wil je je minder machteloos voelen en meer grip krijgen op je situatie? Wil je sterker worden en daarmee betere resultaten behalen? Wil je minder werk mee naar huis nemen en meer rust in je hoofd? Dan moet je deze workshops volgen. Voorgaande deelnemers geven aan dat het écht helpt om meer gedaan te krijgen en je er beter bij te voelen.
Het doel van de workshops is dat de deelnemers:
- taken goed prioriteren en plannen om daarmee overzicht te creëren,
- vervolgens proactiever én assertiever hun belangen en doelen behartigen,
- tussendoor afleidingen, wijzigingen en interrupties beter hanteren en
- mentaal behendiger zijn om grip te krijgen op lastige, emotionele situaties.

Het programma:
Deze doelen worden behandeld in 4 workshops van 4 uur:
Power You 1: Meer overzicht, door keuzes maken én naleven
Power You 2: Meer resultaat door assertief optreden
Power You 3: Meer bereiken door minder te doen
Power You 4: Meer grip en rust door mentale behendigheid

Opzet en aanpak van de workshops
Tijdens elke workshop zijn de deelnemers bezig met inzichten, ontdekkingen en oefeningen. Daartoe wordt een intake gedaan met de deelnemers, zodat persoonlijke voorbeelden terugkomen in de oefeningen. De eerste twee workshops geven inzicht en oefeningen waarmee concreet de werkbelasting vermindert kan worden, de derde en vierde workshop biedt een aanvulling daarop middels een zoektocht naar een sterkere mentale basis en grotere weerbaarheid en flexibiliteit, die helpen om controle te houden of grip te krijgen.
Vooraf schatten de deelnemers aan de hand van een scorekaart hun eigen niveau op de verschillende onderwerpen in, zodat ze aan het einde, bij een hernieuwde inschatting zelf goed kunnen reflecteren waarop ze zich ontwikkeld hebben.
Aan het einde van de 4 workshops schrijven de deelnemers daarnaast een brief aan zichzelf met persoonlijke voornemens, die ze na een aantal maanden krijgen toegestuurd, zodat het geleerde ook in de praktijk verder wordt verankerd.
Tussen de workshops zit telkens een twee weken om ervaringen op te doen met het nieuwe inzicht. Middels een opdracht aan het einde van elke workshop wordt het geleerde dan direct in praktijk geoefend.
De workshops worden gehouden in kleine groepen (max 9). Dit om ervoor te zorgen dat iedereen voldoende persoonlijke aandacht krijgt.

Het resultaat:
Beter keuzes maken en plannen leidt tot beter overzicht, beter prioriteren leidt tot minder ‘onnodig’ werk. Assertief je belangen behartigen zorgt ervoor dat je afspraken beter gaat nakomen en dat je meer controle hebt over je werkdruk. Afleidingen en wijzigingen beter hanteren leidt tot minder verlies van tijd. Een vergrote mentale behendigheid en weerbaarheid zal leiden tot meer flexibiliteit en een betere duurzame inzetbaarheid. Dit alles zal leiden tot meer daadkracht, persoonlijke kracht en een beter gevoel.

Kosten:
Op aanvraag.

Neem contact op
Power You!

Basis Technieken Leidinggeven (BTL)

(Leer zowel thuis als op het werk met mooie resultaten uitblinken)

Leidinggeven of managen zou je kunnen vergelijken met koken. Er is niet 1 goed recept wat telkens hetzelfde lekkere resultaat geeft, daarvoor ben je teveel afhankelijk van de ingrediënten, je kookgereedschap en je eigen vaardigheden en energie. Zo ook met leidinggeven, er is niet 1 stijl die altijd goede resultaten oplevert, daarvoor ben je teveel afhankelijk van cultuur, mensen, middelen en je eigen toestand. Maar er zijn wel basis technieken die altijd goed van pas komen.

Leidinggeven komt vooral neer op de juiste mensen op de juiste tijd de juiste dingen laten doen. Wat zijn dan die basistechnieken bij het leidinggeven?
Het begint bij jezelf, jij bent een belangrijk gereedschap bij het leidinggeven, je wilt dus “scherp” zijn. Ken je zelf, overwin jezelf en leer jezelf “onderhouden en aanscherpen”.
Dan heb je communicatie nodig om contact te maken met de mensen die je wilt sturen en om informatie uit te wisselen. Je wilt begrijpelijk en volgbaar zijn in woord én daad, een wezenlijke competentie voor het leidinggeven.
Gezien de hectiek is het ook noodzakelijk de tijd, die je altijd tekort komt, zo goed mogelijk te benutten. Ken je doelen en prioriteiten, plan je activiteiten en wees proactief, assertief en standvastig. Dat wekt vertrouwen en wederzijds vertrouwen bespaart veel tijd.
En natuurlijk, er gaat wel eens iets mis je hebt niet alles in de hand. Je bent geen robot. Dat hoeft ook niet… je moet alleen weten hoe je weer opruimt en verder gaat. Hoe je aanvaard dat je niet alles kunt beïnvloeden en weerstand en fouten opvangt.
Als je deze basis, waarin ook de 7 eigenschappen van effectief leiderschap van Covey te vinden zijn, goed hanteert kun je veel situaties aan.

De opleiding BTL bestaat uit 4 dagen, in een kleine groep, a.d.h.v. persoonlijke cases oefenen met bovengenoemde basis technieken. Het is dus vooral een pragmatische opleiding waar inzicht, handelen en reflectie centraal staan. En om de vergelijking met het koken door te zetten, leren we ook elke opleidingsdag aan het einde van de middag 1 basis kooktechniek in een professionele kookstudio, wat een lekker hapje oplevert. Zodat je na afloop van de opleiding zowel thuis als op het werk met mooie resultaten kunt uitblinken.
De opleiding wordt gegeven in het midden van het land op een prachtige locatie. Klein Wittenoord biedt kwaliteit in een huiselijke én professionele sfeer die rust geeft en inspireert tot mooie contacten, met jezelf en anderen. De locatie is exclusief voor de training gereserveerd. Zowel de trainer als de chef-kok hebben veel ervaring en delen die op een persoonlijke no-nonsense manier. Dit alles zorgt ervoor dat de opleiding leerzaam, lekker, ontspannend en verrassend is.

Deze opleiding is geschikt voor iedereen die beter wil leren leiding geven. Voor beginnende leidinggevenden is het een ideale start, voor personen die al jaren leiding geven een goede update of vernieuwing.

Trainer: Constance Leppen; 20 jaar leidinggeven in binnen- en buitenland, bij overheid en multinationals, 10 jaar gecertificeerd trainer
Chef-kok: Wim van Velzen; van jongs af aan gefascineerd door koken, meerdere opleidingen gevolgd waaronder bij de Wildacademie en de Librije, inclusief een stage in de keuken van de Librije
Locatie: Klein-Wittenoord; een bijzondere plek – centraal in Nederland – die zich kenmerkt door rust en ruimte en door haar kleinschaligheid (Wittenoordseweg 3, 3927 CE Renswoude)
www.kleinwittenoord.nl

Data:
In overleg

Kosten:
Op aanvraag

Interesse? stuur een mail naar info@smallmanagementschool.nl onder vermelding van BTL (Basis Technieken Leidinggeven) voor een persoonlijke intake. Deze zal per telefoon plaatsvinden.

Basis Technieken Leidinggeven (BTL)