agenda 2019

Basis Technieken Leidinggeven (BTL)

Extra data voor het najaar:

Locatie:
Klein-Wittenoord, Renswoude

meer informatie
Basis Technieken Leidinggeven (BTL)
Maak me beter

Locatie:
Extern of in-house

meer informatie
Maak me beter
Power You!

Locate:
Extern of in-house

meer informatie
Power You!
Vrijer leven

Locatie:
Flierveldshoeve, Ambt-Delden

meer informatie
Vrijer leven

Vrijer leven

Voor wie:
Je zit in een overleg en je bent het niet eens met wat er gezegd wordt. Je weet precies wat je zou willen zeggen, maar je houdt toch je mond. Herkenbaar?
Of je wordt gevraagd op de voetbalclub voor het coachen van een team, je hebt er geen zin in maar zegt toch ja. Herkenbaar?
Of je twijfelt over een belangrijke keuze. Je wikt en weegt, elke dag opnieuw, maar je komt geen stap dichter bij een besluit. Herkenbaar?
Als één van de bovenstaande situaties voor jou herkenbaar is, is deze training zeker voor jou!

Het programma:
We reageren soms niet zoals we willen. Maar waarom doen we het dan? Dat leer je ontdekken én vooral ook bijsturen, zodat je in praktijk anders kunt reageren: dat je wel zegt wat je denkt, dat je toch ‘nee’ zegt op dat verzoek of dat je toch dat besluit neemt met een goed gevoel.
Je leert waarnemen, interpreteren en evalueren. Je ontdekt hoe je innerlijke criticus je constant lastig valt en hoe je hem wat zachter kunt zetten. Je geeft jezelf kracht door nieuwe gedachten te formuleren, die jou helpen in lastige situaties. Je gaat ervaren hoe je ‘nee’ kunt zeggen zonder de relatie te schaden.
De training wordt gegeven door Constance Leppen, gecertificeerd trainer met van 20 jaar ervaring in het bedrijfsleven. De training wordt gegeven in kleine groepen (4-6 pers.) zodat er voldoende gelegenheid is voor iedere deelnemer om cases in te brengen, en met eigen belemmerende gedachten aan het werk te gaan.
De locatie Flierveldshoeve, een unieke parel in het Twentse buitengebied, inspireert tot verder kijken en aan de slag gaan. Het landgoed staat volledig tot onze beschikking waardoor rust en privacy optimaal is gegarandeerd.

Het resultaat:
Je leert jezelf beter kennen, wat belemmert je in je doen en laten? Daardoor kun je bewuster keuzes maken. Je zult vaker een verzoek van een ander netjes afhouden en minder vaak iets met tegenzin doen. Dit geeft meer rust en minder belasting.
Je gaat vrijer leven!

Kosten:
€695,00 inclusief lunch, exclusief BTW

Meld je aan
Vrijer leven

Maak me beter

Voor wie:
Voor mensen of teams die aan zelfontwikkeling willen doen, die nieuwe dingen willen ontdekken aan zichzelf en nieuwe vaardigheden en inzichten willen leren.
Het programma:
Afhankelijk van de keuze uit het menu leer je een specifieke vaardigheid. Elk ‘gerecht’ is met zorg bereid en ondergebracht in drie thema’s. Er is altijd veel ruimte voor inbreng van eigen cases. Want dat is de beste manier om jezelf te laten groeien. Je kunt vrij kiezen uit de onderwerpen van het menu voor een driegangen leergang, of een vijfgangen leergang. De groep kan maximaal bestaan uit 8 deelnemers (en minimaal 3).
Het resultaat:
Afhankelijk van je keuze zul je een vaardigheid leren met bijbehorend inzicht om die vaardigheid in praktijk in te zetten. Je leert jezelf beter managen (authenticiteit) en een gesprek beter benutten voor het behalen van je doelen (communicatie) en mensen beter aansturen (leiderschap).

Kosten:
Per sessie traject van 3 workshop bedragen de kosten €3000,00 voor maximaal 8 deelnemers samen (exclusief BTW en locatiekosten). Voor 5 workshops bedragen de kosten €4500,00 (exclusief BTW en locatiekosten).
De workshops kunnen on-site gegeven worden of op een locatie naar keuze (in overleg).

Neem contact op
Maak me beter

Power You!

Voor wie:
Voor mensen die daadkrachtiger willen worden. Mensen die door werkdruk, afleidingen of 'ad hoc' veranderingen zich machteloos voelen en meer grip willen krijgen op hun situatie.

Het programma:
Per workshop, van een halve dag, wordt een thema behandeld. Als eerste focussen we op het verkrijgen van meer overzicht door goed te plannen en te prioriteren. In de tweede workshop behartigen we belangen om doelen en afspraken vaker te behalen en in de laatste workshop werken we aan het herkennen en veranderen van gedachten en emoties voor beter handelen.
De workshops worden gegeven in een kleine groep, zodat er veel geoefend kan worden met eigen cases.

Het resultaat:
Beter plannen leidt tot beter overzicht, beter prioriteren leidt tot minder 'onnodig' werk. Assertief je belangen behartigen zorgt er voor dat afspraken beter worden nagekomen en dat je meer controle hebt over je werkdruk. Afleidingen en wijzigingen beter hanteren leidt tot minder verlies van tijd. Een vergrootte mentale behendigheid leidt tot meer flexibiliteit. Dit alles zal leiden tot én meer daadkracht én een beter gevoel.

Kosten:
op aanvraag

Neem contact op
Power You!

Basis Technieken Leidinggeven (BTL)

(Leer zowel thuis als op het werk met mooie resultaten uitblinken)

Leidinggeven of managen zou je kunnen vergelijken met koken. Er is niet 1 goed recept wat telkens hetzelfde lekkere resultaat geeft, daarvoor ben je teveel afhankelijk van de ingrediënten, je kookgereedschap en je eigen vaardigheden en energie. Zo ook met leidinggeven, er is niet 1 stijl die altijd goede resultaten oplevert, daarvoor ben je teveel afhankelijk van cultuur, mensen, middelen en je eigen toestand. Maar er zijn wel basis technieken die altijd goed van pas komen.

Leidinggeven komt vooral neer op de juiste mensen op de juiste tijd de juiste dingen laten doen. Wat zijn dan die basistechnieken bij het leidinggeven?
Het begint bij jezelf, jij bent een belangrijk gereedschap bij het leidinggeven, je wilt dus “scherp” zijn. Ken je zelf, overwin jezelf en leer jezelf “onderhouden en aanscherpen”.
Dan heb je communicatie nodig om contact te maken met de mensen die je wilt sturen en om informatie uit te wisselen. Je wilt begrijpelijk en volgbaar zijn in woord én daad, een wezenlijke competentie voor het leidinggeven.
Gezien de hectiek is het ook noodzakelijk de tijd, die je altijd tekort komt, zo goed mogelijk te benutten. Ken je doelen en prioriteiten, plan je activiteiten en wees proactief, assertief en standvastig. Dat wekt vertrouwen en wederzijds vertrouwen bespaart veel tijd.
En natuurlijk, er gaat wel eens iets mis je hebt niet alles in de hand. Je bent geen robot. Dat hoeft ook niet… je moet alleen weten hoe je weer opruimt en verder gaat. Hoe je aanvaard dat je niet alles kunt beïnvloeden en weerstand en fouten opvangt.
Als je deze basis, waarin ook de 7 eigenschappen van effectief leiderschap van Covey te vinden zijn, goed hanteert kun je veel situaties aan.

De opleiding BTL bestaat uit 4 dagen, in een kleine groep, a.d.h.v. persoonlijke cases oefenen met bovengenoemde basis technieken. Het is dus vooral een pragmatische opleiding waar inzicht, handelen en reflectie centraal staan. En om de vergelijking met het koken door te zetten, leren we ook elke opleidingsdag aan het einde van de middag 1 basis kooktechniek in een professionele kookstudio, wat een lekker hapje oplevert. Zodat je na afloop van de opleiding zowel thuis als op het werk met mooie resultaten kunt uitblinken.
De opleiding wordt gegeven in het midden van het land op een prachtige locatie. Klein Wittenoord biedt kwaliteit in een huiselijke én professionele sfeer die rust geeft en inspireert tot mooie contacten, met jezelf en anderen. De locatie is exclusief voor de training gereserveerd. Zowel de trainer als de chef-kok hebben veel ervaring en delen die op een persoonlijke no-nonsense manier. Dit alles zorgt ervoor dat de opleiding leerzaam, lekker, ontspannend en verrassend is.

Deze opleiding is geschikt voor iedereen die beter wil leren leiding geven. Voor beginnende leidinggevenden is het een ideale start, voor personen die al jaren leiding geven een goede update of vernieuwing.

Trainer: Constance Leppen; 20 jaar leidinggeven in binnen- en buitenland, bij overheid en multinationals, 10 jaar gecertificeerd trainer
Chef-kok: Wim van Velzen; van jongs af aan gefascineerd door koken, meerdere opleidingen gevolgd waaronder bij de Wildacademie en de Librije, inclusief een stage in de keuken van de Librije
Locatie: Klein-Wittenoord; een bijzondere plek – centraal in Nederland – die zich kenmerkt door rust en ruimte en door haar kleinschaligheid (Wittenoordseweg 3, 3927 CE Renswoude)
www.kleinwittenoord.nl
Data:
voorjaar 2019: 27 maart, 10 en 24 april, 8 mei
najaar 2019: 2, 16 en 30 oktober, 13 november,
van 9.30 - 19.00 (inclusief de kookworkshop van 2 uur)
Kosten: €2495 (inclusief lunches, kookworkshops, documentatie)

Interesse? stuur een mail naar info@smallmanagementschool.nl onder vermelding van BTL (Basis Technieken Leidinggeven) voor een persoonlijke intake. Deze zal per telefoon plaatsvinden.

Basis Technieken Leidinggeven (BTL)