agenda

Basis Technieken Leidinggeven (BTL)

Locatie:
Klein-Wittenoord, Renswoude

meer informatie
Basis Technieken Leidinggeven (BTL)
Ontploeteren

Locatie:
Extern of in-house

meer informatie
Ontploeteren
Power You!

Locate:
Extern of in-house

meer informatie
Power You!
Surprise You!

Locatie:
Extern of in-house

meer informatie
Surprise You!

Surprise You!

Voor wie:
Voor mensen die in een veranderproces zitten en 'veranderen' moeilijk vinden en afwachten omdat ze niet goed weten welke mogelijkheden er zijn of wat ze het beste kunnen doen.

Het programma:
In drie workshops, van elk een halve dag, wordt het willen, het kunnen en het doen behandeld. Wat is je motivatie en wat zijn verwachtgingen van betrokkenen in het proces en waar heb je nog invloed op? Hoe doorloopt ieder mens veranderingen en wat betekent dit voor jou? Wat zijn je kwaliteiten en hoe maak je daar het beste gebruik van?

Het resultaat:
Deelnemers weten meer over het veranderproces dat in henzelf plaatsvindt. Ze hebben meer inzicht gekregen in eigen verwachtingen. Ze weten waar ze wel of niet invloed op kunnen uitoefenen. Ze hebben ontdekt wat ze aan kwaliteiten in huis hebben. Deze kennis geeft meer zelfvertrouwen en daardoor meer beweging. Het resultaat zal je verrassen.

Kosten:
op aanvraag

Neem contact op
Surprise You!

Ontploeteren

Voor wie:
Voor mensen die veel moeten, die moe zijn en zich slaaf voelen. Mensen die worden geleefd. Voor mensen die zich regelmatig schuldig of bezwaard voelen omdat ze iemand teleurstellen.

Het programma:
Je leert alle zaken op je persoonlijke ‘moetenlijst’ categoriseren en vervolgens ga je ontdekken: ’wat kan ik mezelf ontzeggen of wat kan ik verdragen?’ Je krijgt inzicht in het maken van keuzes en wat het oplevert als je iets schrapt op je ‘willenlijst’. Je gaat ervaren hoe je ‘nee’ kunt zeggen zonder de relatie te schaden.

Het resultaat:
Je zult vaker een verzoek van een ander netjes afhouden en minder vaak iets met tegenzin doen. Dit geeft meer rust en minder belasting. Je gaat ontploeteren!

Kosten:
€695,00 inclusief lunch, exclusief BTW

Meld je aan
Ontploeteren

Power You!

Voor wie:
Voor mensen die daadkrachtiger willen worden. Mensen die door werkdruk, afleidingen of 'ad hoc' veranderingen zich machteloos voelen en meer grip willen krijgen op hun situatie.

Het programma:
Per workshop, van een halve dag, wordt een thema behandeld. Als eerste focussen we op het verkrijgen van meer overzicht door goed te plannen en te prioriteren. In de tweede workshop behartigen we belangen om doelen en afspraken vaker te behalen en in de laatste workshop werken we aan het herkennen en veranderen van gedachten en emoties voor beter handelen.
De workshops worden gegeven in een kleine groep, zodat er veel geoefend kan worden met eigen cases.

Het resultaat:
Beter plannen leidt tot beter overzicht, beter prioriteren leidt tot minder 'onnodig' werk. Assertief je belangen behartigen zorgt er voor dat afspraken beter worden nagekomen en dat je meer controle hebt over je werkdruk. Afleidingen en wijzigingen beter hanteren leidt tot minder verlies van tijd. Een vergrootte mentale behendigheid leidt tot meer flexibiliteit. Dit alles zal leiden tot én meer daadkracht én een beter gevoel.

Kosten:
op aanvraag

Neem contact op
Power You!

Basis Technieken Leidinggeven (BTL)

(Leer zowel thuis als op het werk met mooie resultaten uitblinken)

Leidinggeven of managen zou je kunnen vergelijken met koken. Er is niet 1 goed recept wat telkens hetzelfde lekkere resultaat geeft, daarvoor ben je teveel afhankelijk van de ingrediënten, je kookgereedschap en je eigen vaardigheden en energie. Zo ook met leidinggeven, er is niet 1 stijl die altijd goede resultaten oplevert, daarvoor ben je teveel afhankelijk van cultuur, mensen, middelen en je eigen toestand. Maar er zijn wel basis technieken die altijd goed van pas komen.

Leidinggeven komt vooral neer op de juiste mensen op de juiste tijd de juiste dingen laten doen. Wat zijn dan die basistechnieken bij het leidinggeven?
Het begint bij jezelf, jij bent een belangrijk gereedschap bij het leidinggeven, je wilt dus “scherp” zijn. Ken je zelf, overwin jezelf en leer jezelf “onderhouden en aanscherpen”.
Dan heb je communicatie nodig om contact te maken met de mensen die je wilt sturen en om informatie uit te wisselen. Je wilt begrijpelijk en volgbaar zijn in woord én daad, een wezenlijke competentie voor het leidinggeven.
Gezien de hectiek is het ook noodzakelijk de tijd, die je altijd tekort komt, zo goed mogelijk te benutten. Ken je doelen en prioriteiten, plan je activiteiten en wees proactief, assertief en standvastig. Dat wekt vertrouwen en wederzijds vertrouwen bespaart veel tijd.
En natuurlijk, er gaat wel eens iets mis je hebt niet alles in de hand. Je bent geen robot. Dat hoeft ook niet… je moet alleen weten hoe je weer opruimt en verder gaat. Hoe je aanvaard dat je niet alles kunt beïnvloeden en weerstand en fouten opvangt.
Als je deze basis, waarin ook de 7 eigenschappen van effectief leiderschap van Covey te vinden zijn, goed hanteert kun je veel situaties aan.

De opleiding BTL bestaat uit 4 dagen, in een kleine groep, a.d.h.v. persoonlijke cases oefenen met bovengenoemde basis technieken. Het is dus vooral een pragmatische opleiding waar inzicht, handelen en reflectie centraal staan. En om de vergelijking met het koken door te zetten, leren we ook elke opleidingsdag aan het einde van de middag 1 basis kooktechniek in een professionele kookstudio, wat een lekker hapje oplevert. Zodat je na afloop van de opleiding zowel thuis als op het werk met mooie resultaten kunt uitblinken.
De opleiding wordt gegeven in het midden van het land op een prachtige locatie. Klein Wittenoord biedt kwaliteit in een huiselijke én professionele sfeer die rust geeft en inspireert tot mooie contacten, met jezelf en anderen. De locatie is exclusief voor de training gereserveerd. Zowel de trainer als de chef-kok hebben veel ervaring en delen die op een persoonlijke no-nonsense manier. Dit alles zorgt ervoor dat de opleiding leerzaam, lekker, ontspannend en verrassend is.

Deze opleiding is geschikt voor iedereen die beter wil leren leiding geven. Voor beginnende leidinggevenden is het een ideale start, voor personen die al jaren leiding geven een goede update of vernieuwing.

Trainer: Constance Leppen; 20 jaar leidinggeven in binnen- en buitenland, bij overheid en multinationals, 10 jaar gecertificeerd trainer
Chef-kok: Wim van Velzen; van jongs af aan gefascineerd door koken, meerdere opleidingen gevolgd waaronder bij de Wildacademie en de Librije, inclusief een stage in de keuken van de Librije
Locatie: Klein-Wittenoord; een bijzondere plek – centraal in Nederland – die zich kenmerkt door rust en ruimte en door haar kleinschaligheid (Wittenoordseweg 3, 3927 CE Renswoude)
www.kleinwittenoord.nl
Data: voorjaar 2019, 4 woensdagen: 13 en 27 maart en 10 en 24 april, van 9.30 - 19.00 (inclusief de kookworkshop van 2 uur)
Kosten: €2495 (inclusief lunches, kookworkshops, documentatie)

Interesse? stuur een mail naar info@smallmanagementschool.nl onder vermelding van BTL (Basis Technieken Leidinggeven) voor een persoonlijke intake. Deze zal per telefoon plaatsvinden.

Basis Technieken Leidinggeven (BTL)